fbpx

Waarom meedoen

Dertig dagen gezonder, lekkerder en ecologischer eten. Ga samen met tienduizenden Belgen de uitdaging aan in maart en ontdek hoe makkelijk het is om meer veggie te eten. Bovendien maak je een positief verschil voor het milieu en spaar je heel wat dierenlevens. Door meer plantaardig te eten, verbeter je dus de wereld, met je vork!

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

EENVOUDIGE RECEPTEN

TIPS & TRICKS

PRIJZEN & KORTINGEN

KOOKWORKSHOPS

ONLINE COMMUNITY

VeggieChallenge_Infografiek_Ndl

VOOR JE GEZONDHEID

Plantaardige voeding bevat meer vezels en mineralen, wat goed is voor je gezondheid. En meer groenten en fruit eten verlaagt ook je kans op een hoge cholesterol, overgewicht en diabetes type 2.

VOOR DE DIEREN

In België worden jaarlijks zo’n 285 miljoen dieren gedood voor voeding. Op wereldbasis zijn dat er 60 miljard. De gemiddelde Belg eet tijdens zijn leven 1800 dieren. Je redt dus ook echt dierenlevens door mee te doen met de VeggieChallenge.

VOOR HET MILIEU

Door meer plantaardig te eten, heb je een impact op heel de planeet. Het is beter voor het behoud van de biodiversiteit en het bestrijden van klimaatverandering. Als 50.000 Belgen een maand lang veggie eten, besparen we samen 950.000 kg CO2 en 1.450.000.000 liter water. Dat komt neer op 58 000 000 keer douchen.